Nyheter 2018 tillbaka till Index

Ögonlysnings resultat ()
Nyheter 2017
Januari


2016 blev inte alls som vi hade tänkt oss. Men det ska väl vara så att man vet att man lever. Tänker inte ta upp allt tråkigt och jobbigt.

Det som var kul var att Liza tog sitt championat på sin första (och tyvärr hennes enda 2016) utställning sedan hon fyllt två år. Hon är en härlig individ – superglad, lite snurrig :) och visar sig så det gäller att hänga med och så klart är så tjusig.

Anders tredje operation verkar äntligen ha gjort verkan, även om det går långsamt.

Så nu säger vi HEJDÅ 2016! och

VÄLKOMMEN 2017!

Vi ser fram emot 2017, vi hoppas att vi detta år ska få våra valpar som vi hade tänkt 2016 men p g a sjukdom m m inte blev av. Vi ska försöka åka till Finland och Norge för utställningar. Liza och Love till Finland och Snobben, Zota, Ella och Love till Norge. Ja även Liza men vi tar det eftersom. Vi hoppas att Liza och Ella ska bli mamma detta år.

Vi väntar på en liten överraskning också – mer om den längre fram.

Dessutom hoppas vi på att få träffa våra underbara valpköpare och vänner inom andra raser många gånger i sommar.

Februari
 
Mars  
April


Här ser ni vår nye flockmedlem! RIngo (efter Ringo Starr, Bill fick bestämma) han är tre månader på bilden.
I stamtavlan heter han Knight Of Zafi od Spesovske Skaly. Han har mormorsfar MultiCh Lobeiro´s Super Swede (Winter) i stamtavlan!
Det går inte att beskriva hur roligt det är att våra linjer finns i Zitas fina hundar.
Vi längtar så efter honom och tack och lov så är det inte så länge kvar.

Maj


Nu har han anlänt, hämtade honom på Arlanda, 22/4.
Han kom tillsammans med sin uppfödare Zita Havrankova och hennes väninna/uppfödare Helena Blahova från Tjeckien.
ÄNTLIGEN fick jag träffa Zita för första gången live! Vi har haft kontakt och mycket trevligt utbyte. Det var så trevligt att träffa dem båda och jag tror vi pratade i munnen på varandra hela tiden. :) Från oss har Zita haft/har, CIB CZCH (minst dessa titlar har han) Winter, Lobeiro´s Super Sweden, som föddes 2000. Så gick det en längre tid så flyttade Bali, CIB CZCH CZ JUNCH Lobeiro´s Qissed By An Angel och efter henne Sindy, CZ CH CZ JUNCH Lobeiro´s Xciting News for OSS. Vi har Liza, SECH Fay Of Bali Od Spesovske Skaly och nu Ringo, Knight Of Zafi Od Spesovske Skaly som nog har en lysande framtid framför sig.


*************************************************************************************************
Så har säsongen startat upp! Underbart! Vi tog husvagnen med oss och stod på utställningsplatsen som vanligt. Det var skoj att det var några fler än vanligt i rasen.

Från oss var det Chessy och Tea och så sprallmajan Liza.

För första gången fick jag äran att visa Chessy i ringen, tack Barbro och Kent. Det var så roligt och har längtat så att kunna visa hund igen. Jag orkar tyvärr inte så mycket men är på rätt väg. Chessy visade sig så bra efter att vi kommit överens om vem som bestämde.


FOTO:HELENA LARSSON

Harriet och Tea som vanligt ett radarpar, Tea är så trygg i sig själv.


FOTO:HELENA LARSSON

Både Tea och Liza har en bit kvar till utst.pälsar men så är det i början på säsongen. Tea fick exc 3 ökk, Chessy exc 4 ökk och Liza exc Ck chkk 2 bt.

På söndag gick Anders, som äntligen börjar få ordning på sitt knä, med Love och WAO! Love visade sig som en gud och vi har aldrig sett en så stor förändring på en hund från förr till nu. De fick exc opl i ökk som alltid är en stor klass.

En härlig helg även om vädret kunde ha varit bättre i början....

Så har lille Ringo, varit på sin första utställning, fem månader gammal, varit i Sverige en månad! Han har ända sedan han kom till Sverige visat en otrolig pondus och positivt tänkande oavsett vad som händer. Promenerade runt på Arlanda och trodde alla var där för hans skull!!! Så en liten valputställning var ju bara så kul. Han blev BIR-valp med jättefin kritik. Domaren avslutade sin kritik med (Läckerbit <3 ) Därefter BIG och i BIS:et placerade han sig trea. Det var som om han låg och studerade alla hundarna under dagen så i BIS-finalen var han så duktig och jobbade på bra i det lite höga gräset.

        

Juni


Vi fick domarbyte i Drängsmark...

Lille Ringo var med i valp och visar sig så fint! Som ett proffs efter två utställningar. Vilken kille! BIR—valp med jättefin kritik. Vi stannade inte till finalen då han hade långt att åka hem och vi vill inte att han ska tycka detta är jobbigt utan bara roligt. Även om det hade varit kul att stanna kvar med honom. Anna-Greta sköter om honom på bästa sätt.

Det var så Chessy som var på riktigt ”dåligt utställningshumör” Ville INTE träna. Men Bill tog in henne och faktiskt så visade hon sig riktigt fint så det kanske är som de säger om det går dåligt på träningen så går det bra när det gäller. Hon fick dock nedslag på sin päls och det var så tråkigt – om man nu kan säga så om en hund som har så bra pälsväxt att hon skulle kunna vara i kanonskick jämt -. Erhöll VG. Vi hoppas att hon fortsätter komma på utställningar så hon inte glömmer hur man ska göra i utställningsringen! Tea visar sig så fint men tyvärr tror vi att det var mycket godis i ringen – hon var inte ensam om att ha problem att hålla upp huvudet vilket hon inte brukar ha. Erhöll exc. Kanhända också att någon hund släppt analsäckarna i ringen då det var några som ändrade sitt beteende efter en stund i ringen. Tråkigt i så fall. Liza fick bra kritik men fick nedslag på sitt glada humör!!!!!! inte i kritiken men muntligt! VA? Hon blev 4:a bästa tik.

Vännäs hade vi med oss Liza och Zota. Chessy skulle komma men eftersom jag var tvungen att trimma av henne pälsen så ville matte och husse vila upp sig i husvagnen vid vattnet någonstans. Självklart. Domaren jublade när han såg våra två championtikar. Var lyrisk över deras svansar! Han hade inte sett några förut sa han! Zota fick excellent i början på varje bedömning. Kunde inte varit bättre. Hon blev också BIR och fick sitt CACIB så nu är det bara Norge kvar. Liza tyckte han var lite lätt/luftig kanske man kan säga men fick ck och 3 bästa tik. Han var SÅ förtjust i temperamentet på våra hundar!!!!

Snobben har fått en underbar dotter tillsammans med Hjördis = Gurli, hemma hos Gunne i Vasa. Vi är så glada att hon stannar hemma så vi får följa henne!

Treo och Rut har fått tre valpar, 2+1, lycka till med dem Anette. Där är det också så att tikvalpen stannar hemma så vi får följa henne!

Ser fram emot Piteåutställningen då vi blir några stycken i ”familjen” som är där och även Päivi kommer. Kul att vara pigg i år och ses!


Juli


Vilken underbar helg det blev i Piteå detta år! Vi saknade Barbro och Kent, vilket var så tråkigt. Men annars var Päivi, Harriet och Göran, Anette, Katrin och Sebbe med dotter där och det var så trevligt.

Lördag var det norfolkterrier, vi hade väl lite förhoppningar då den domaren som dömde har dömt våra hundar förut och varit överförtjust.... men inte denna gången. Ja Zota blev tvåa bästa tik med CACIB och Liza 3 bästa tik med res-CACIB. Men när Treo inte får Ck och Tea får VG för att hon är i dålig kondition!!! Då tror jag man nästan får dåndimpen. Jag är hundra procent säker på att det inte fanns en norfolkterrier ens i närheten av hennes timmar ute med matte och husse varje dag. Man kan faktiskt känna efter om där finns muskler, kanske domaren glömde det.

Fick krama några som vi inte sett på ett tag. Det är så mycket med utställning – inte bara hundarna även om det är därför man är där. Men alla gulliga rara vänner man fått genom åren – de går inte av för hackor. <3

Söndag – Loves och Anders dag! Och vilken dag det blev!

Det var över 40 anmälda mopsar. Vi var tidigt vid ringen då det bara var tre juniorhandling före. 6 öppenklasshanar, en struken. Domaren, den underbart gulliga Maureen Tate-Byrne från Irland, och det säger inte BARA för att det gick så bra för Love utan för hur hon var mot de som deltog i juniorhandlingen. Plus att hon hade ett leende på läpparna hela dagen.

Anders gick först och när hon skulle placera dem såg vi att hon hade bestämt sig. Han vann med exc och Ck. Domaren sa också till Anders att hon tyckte Love var ”lovely”!

Anders var så glad och vi med så klart! Så blev det väntans tider till alla hanar var dömda.

Jisses vad nervös vi var. Maria var minst lika glad som vi. Päivi var med och tog bilder.

Så placerar hon honom FÖRST!!! med Cert och CACIB! Vi bara skrek – så glada var vi. Jag fick faktiskt ståpäls!

Så blev det än en gång en lång väntan då alla tikar skulle bedömas. Hon plockade ut en söt liten tik. Anders var så nöjd så för honom (sa han i alla fall) spelade det ingen roll hur det gick han var så nöjd ändå.

Tiken blev BIR och gulligaste Love blev BIM.

Fina bilder blev tagna av olika fotografer – jag är inte hundra vilka som är tagna av vilka men de som fotade var:

Hanna Mattsson, Maria Arnfjell, Päivi Avotie och så jag. Fina bilder blev det!

Så bar det iväg till Kemi med Liza!

Helgen efter åkte vi till Kemi! Anders var en ängel och ställde upp (trots att han just startat sin semester) och tog hand om Ester, Ella och Zota.

Snobben följde Liza som ressällskap. På det viset kunde vi boka rum på vandrarhem!!! första gången i livet. God frukost var det, säger inte mer. När vi är framme i Haparanda så ser vi att det är lite luft i ett bakdäck!!! Åh nej, vi åker och pumpar i förhoppning att det bara tappat lite luft. Men NEJ på morgonen var det tomt. TACK och LOV att vi har Falcks försäkring! Ingen ska vara utan! Så han kom och hjälpte oss, fixade däcket, ja faktiskt fixade däcket. Som tur är är

vi alltid tidigt uppe så klockan halv sju var allt ok och vi kunde lugnt vänta in frukosten.

Suveränt skyltat till utställningsplatsen! Några länsklubbar kanske ska kolla :)

Det blev en fin dag, perfekt väder för alla. Så skoj att träffa Päivi igen! Vi hade en trevlig dag med fina framgångar!

JA Liza fick sitt finska championat och CACIB:et kan vi jaga när Love och Ringo ska åka till Finland :) Dessutom rättades allt till – Treo blev BIR och Bill fick äran att visa honom i gruppen! Detta pga att Päivis jättesöta borderterriertik, Sky, endast junior och ställdes ut för andra gången i sitt liv! Blev BIR och dessutom – WAO blev BIG-3! Hon är fantastisk. Mini placerade sig tvåa bästa hane. Han är så elegant!

Vi var alla jättenöjda.

En jättefin dag tillsammans med Päivi! Tack alla som gratulerade oss!

Nu laddar vi för Svenstavik!

Augusti

En korrigering! Treo, L When I Am Sixtifour erhöll Ck i Piteå och blev därmed 3 bh. Detta såg/hörde ingen av oss. Inte ens Päivi som stod i ringen. Dåligt jobb av ringsekreteraren, tyvärr. Ingen hade kollat kritiklappen förrän nu när jag skulle stoppa bort dem. Såg där ikryssat Ck - var tvungen att gå in på Hunddata för att dubbelkolla - johodå - det stod där också. Så rätt ska vara rätt.


Svenstavik – så vi längtat att åka dit! Det är en av våra favoritutställningar. Just med tanke på att man får stå med husvagnen utanför utställningen och alla är så trevliga som finns där och jobbar.

Det började med Love, han visade sig så fint. Anders har verkligen gjort ett bra jobb med honom. Domaren frågade Anders när Love stod på bordet: ”Är han alltid så här glad?” Ja var det självklara svaret. Han fick också det i kritiken plus att husse fick VÄLVISAD! Så roligt för dem. Exc och tvåa ökk.

Söndag var det flickornas tur. Ingrid Borchorst, Danmark, en domare man kan lita på! Har hon sagt si eller så om en hund så står det ungefär likadant nästa gång. Så det är lätt att veta vad hon gillar och inte gillar. Det bästa med henne är att hon är underbar med hundarna vilket vi alltid uppskattar mest! Liza blev tvåa bästa tik, es-CACIB och Zota ck och oplac. Kul att träffa Gunilla då vi ses så sällan. Åker ofta åt olika håll. Gratulerade en norska hunden till BIR och championat, vi vet själva att det är lite struligare när man ska åka till ett annat land och ställa ut. Jag visade Liza – så roligt när jag fixar det.

När vi åkte hem sa vi att kanske det ändå är sista gången, vi är äldre – det är en längre resa – så vi får se. Så ska man ha pengar till bensinen också....

Så laddade vi som tusan – en vecka – åkte vi iväg mot Överkalix. Vi stod med husvagnen på Töre Camping, vilket fint ställe det är. Lugnt och fint, blåser lite fint från vattnet = ingen ohyra, solen lyste. Ja vad mer kan man önska sig? Kanske att Anders hade följt – alltid så skoj när han och mopsarna följer. Men han ville koppla av inför första arbetsdagen efter semestern. Förståeligt.

Vi hade med oss Liza och Zota och Barbro och Kent kom med gulliga Chessy. Hon var nu

nedtrimmad så jag putsade henne och tycker att hon blev riktigt fin – se fotot, kunde ha varit lite mer men tillräckligt för att känna pälskvaliteten.

Domaren hade vi aldrig ställt för och kommer aldrig att ställa för mer.

Våra tikar fick bland de bästa kritiker vi haft, Allt var exc och så håller hon Ck på Zota, för att jag bara hade två lager päls och inte tre som hon då krävde.

Liza har en tand som sitter tång i underkäken – det var vad hon föll på.

Berit Hansson, superkvinnan, visade Liza åt mig då jag var slut på, fattar inte. Vi är så tacksamma. Liza fick gå i den hårda skolan som jag tycker jag kör men hmmm Berit hon är hårdare. Det lönade sig. Liza gick och stod så fint.


Foto Helena Larsson

Chessy fick exc och uppförde sig jättebra. Vi har äntligen hittat vad sorts halsband/koppel hon ska ha i ringen. Så det var skoj. Nu vill vi ha Ck som hon är så väl värd.


Foto Helena Larsson

Det var så trevligt – Kent och Barbro hade tältet med sig så där boade vi in oss. Än en gång fick vi krama fina vänner! Lika underbart att träffa dem varje gång vi ses.

Bill är min bäste vän och make och han ställer alltid upp för mig. Jag kan inte ha det bättre.

September


Dags att åka till Drängsmark! Vi fick domarändring – men eftersom vi inte visste något om den vi hade fått först heller så åkte vi.

Hade vi vetat vad vi vet nu (Zota blev bt-2, så det är inte så) men då hade vi inte åkt.

En polsk domare, som när jag sätter upp Tea på bordet, som jag fick äran att visa, då Harriet och Göran var på semesterresa. Stryker han henne på ryggen! Thats it!

Han bråkar med ringsekreterare och verkar vilja styra bedömningen på sitt alldeles eget sätt.

Vi var INTE de enda – det var många – som var missnöjda. Fick se en riktigt fin juniorhane som fick sitt första Cert i debuten.

Chessy skötte sig än en gång även om hon fortfarande behöver en STARK hand, Bill alltså. Men det går framåt och det är viktigast. Jättefin i pälsen.

Tea är som en dröm att visa. Hon gör allt man vill och svansen går. Verkligen bra jobbat att få henne i så fin ordning. Super Harriet!!!

Vi har också varit på en inoff.utst på Ön i Umeå, Brukshundsklubben var arrangör. Där hade vi anmält Ringo för att han skulle få en uppdatering inför vintern. Han kommer ut nästa år, då får han delta på officiella utställningar vilket vi ser fram emot. VI är mycket nöjda med honom. Underbart temperament – älskar allt och alla! Visar sig så bra i ringen, trots att han bara varit på två utställningar före denna.

      

Han blev BIR och därefter tog de in samtliga BIR-valpar i BIS där han blev BIS-4!!!

Det finns en hanvalp till salu hos kennel Thundersnest´s, Anette Isaksson, efter MultiCh Lobeiro´s When I Am Sixtifour och Thundersnest´s Listen To Your Heart, Mailadress: bruksarn.ai@gmail.com

*******************************************************************************
Glödheta nyheter! Den 30 september var Zita och Sindy  till Österrike. Där erhöll hon BIR fick Österrikiskt Championat och är numera kvalificerad för C.I.B ej fyllda tre år!


Oktober


November
 
December

Snobbens dotter Gurli i Vasa var på Norfolk- norwichklubbens valputställning. Där hon placerade sig BIM. Så skoj att han fortsätter att få så fina barn med olika tikar!

Vi har haft en lugn november med hundarna. Förutom den 28:e!!! Då föddes Zotas två röda tikvalpar. Båda väger bra och mår bra!

Något som är ganska fantastiskt är att hennes förra kull föddes för tre år sedan den 28:e november!

Hennes mamma, Tiina, föddes den 26 december och hennes första kull föddes den 26 december! Fantastiskt tycker vi!

Eventuellt finns en tikvalp till salu.

4 dygn

December började bra! Anna-Greta var snäll och åkte till Ulla-Stina med Ringo för ögonlysning av Sveriges bäste – Ingemar Bergdahl! UA var det vilket så klart är underbart. Så skönt att det finns en ögonlysare här i Norrland man kan lita på.

Vi hoppas att vi får fler gulliga valpar framöver!


© Lobeiro´s Kennel