Nyheter 201
5   tillbaka till Index

Ögonlysnings resultat (
Uppdaterad 10/01 2016)
Nyheter 2016
Januari

 

2015 har inneburit en del upp- och nerdagar, veckor, -månader. Vi begravde min mor i början på året! Jag tror pappa blev glad! Så nu är de tillsammans och ingen av dem har ont längre!

Det har hänt roliga saker också. Vi fick två kullar. Zota fick tre tikar som har funnit underbara hem. Sindy bor hos Zita i Tjeckien och blev godkänd för avel i december. Chessy flyttade till Barbro och Kent och har dem runt sin ”lillklo”. Alice, även kallad Alice Brallis hamnade hos Inger i Luleå och showar dagarna i ända.

Därefter fick Saga lilla underbara Tea som nu bor hos Harriet. Vi delar på henne och vi är såååå glada att Harriet återigen längtade efter en norfolkvän.

Vi har ställt ut väldigt lite under 2015. Trots detta fick alla tre utställda hundarna BIR! Häftigt! Alla tre kvalificerade till VästerbottensMästaren. Så trevligt arrangemang vi har här i Västerbotten.

Liza har nu fyllt två år och står för championat 2016! Vilket vi ser fram emot. Vi hoppas också att vi ska ta oss till Norge åtminstone en gång.

Vi ser också fram emot Teas och Chessys debut i ”vuxenklass” Sindy har redan visat upp sig.

Om vi har tur kanske vi får träffa snygge Treo igen eller höra om framgångar han gjort!
Vi ögonlyste tre hundar i början av december. Snobben, Ella och Liza. Alla ok.

Jag är modern!!! Fick en vit laptop av Bill och Anders i 60-årspresent!

Vi planerar valpar 2016!
**********************************************************

Vi fick GLADA nyheter från Tjeckien i dag!

Sindy, Snobbens och Zotas dotter som ägs av Zita Havrankova, deltog på hundutställning i Brno.

Tillsammans med Zitas hane, Jimmy, vann de BOS och BOB. Sindy fick juniorCert och Bästa junior plus BOS.

 Enligt Zita var domaren mycket förtjust i henne. Grattis Zita!
BIM & BIR


Februari

Sindy (L Xciting News For OSS) startade upp året med en dubbelutställning i Brno, Tjeckien. Hon erhöll juniorCert och BIR-junior på lördag.
Domare: Brigita Kremser, Slovakien

På söndag erhöll hon juniorCert BIR-junior och BIM vuxen PLUS titeln TJECKISK JUNIORCHAMPION. Ägare Zita Havrankova, Tjeckien.
Domare: Rainer Jacobs, D

Stort GRATTIS Zita – vi är så stolta över Sindy! Grattis till Jimmys framgångar också!

Mars
 
April
 
Maj


Det är ett bra tag sedan jag uppdaterade hemsidan. Det har varit så mycket med mig och min hälsa. Har förhoppningar att det ska ordna upp sig eftersom framöver.

Jag är nyss opererad vilket gör att jag egentligen inte får göra någonting. Så det blev att ställa in Piteå i maj.

Men tack och lov så har vi så underbara vänner som kommer att åka med ”våra” sina små flickor, Chessy och Tea! Så det kommer att bli en jättespännande helg.

Själva ska vi försöka åka till Vännäs, det är ju så nära så det går säkert bra.

 

Under tiden jag varit dålig har vi fått glädjas åt Sindy som ställts ut och ännu en gång i år erhållit CAC, sitt första CACIB och BIM i Prag.

Bosse ställdes ut i Strtängnäs där han blev trea bästa hane! Jättekul!

 

Tack och lov att jag har världens bästa familj! Bill fixar och ordnar allt som behövs. Jag känner mig som värsta drottningen. Anders ställer upp så fort vi ber honom.

Anders ska återigen operera sitt knä. Vi har mopspojkarna hos oss på dagis.

Fick en fundering – ska man kanske skriva Lobeiro´s kennel – huset fyllt med champions? Hmmm Vi har haft så många champions i detta hus, samma nu.
Det är Bara de som är för unga för att FÅ ta sin titel. I år är det Lizas tur att få sin titel. Vilket vi tror kommer att gå jättebra. ******************************************************
Päivi, Treo, hennes härliga border och skotska hjorthund som blev BIR och CACIB, var också på utställning. Tyvärr så gick border och norfolk samtidigt. Det är inte alltid bra att gå långt i en ras :) Treo får vänta till nästa gång. Vi gratulerar Zoya till hennes Finska Championat och BIM och Mini till BIR!


FOTO: HARRIET ÅBERG
Sista helgen i maj var Tea och Chessy på utställning i Piteå. Debut för dem bägge i officiell klass. Så spännande men tråkigt att vi inte kunde vara där och heja på dem!

Tea (L You Had Us At Hello) vann sin klass, exc och med Ck och placerade sig 3 bästa tik, Harriet :) och Tea visar sig så fint.

Chessy (L Xcellent Choise) blev tvåa i klassen och VG. Den busiga gulliga hunden måste fortsätta träna på att bli ett med sin handler :) Just nu är de inte överens :) Det var det enda nedslag hon fick. Båda fick fina kritiker.


Juni


Vilken helg det här blev  (11-12/6) På lördag deltog två av våra yngre förmågor på olika utställningar.

I Drängsmark var Tea tillsammans med sin familj på ÖnTek:s utställning. Hon vann sin klass och fick exc.

Bra kritik fick hon. Kanske domaren aldrig sett en så välmusklad norfolkterrier


Samtidigt i Slovakien, deltog Sindy i en Internationell utställning, IDS Nitra, där hon tog storslam. Hon fick Cert, CACIB, BIR och titeln GRAND PRIX SLOVAKIEN WINNER 2016! Vilken dag!

Så stolt vi är över våra uppfödningar OCH deras ägare som gör oss så glada och nöjda.

Tyvärr blev inte dagen lika rolig för Treo, han placerade sig i championklass utan Ck. Domaren hade egna idéer om hur en norfolk ska se ut så då lämnar vi den domaren. Ny dag i morgon.

Juli


Allt stannade upp när jag skulle opereras och den första operationen gick fel. Fick göra om den och det har tagit lång tid att återhämta mig. Men nu går det åt rätt håll.

Ännu en SE UCH!!! I juni på SKK:s utställning i Vännäs erhöll Liza, Fay Of Bali Od Spesovske Skaly, uppfödare Zita Havrankova, Tjeck Rep sitt svenska championat! Tack Zita för denna solstråle. Det var Lizas första utställning efter tvåårsdagen.

Bill och Anders åkte med henne medan jag själv låg i sjuksängen. De gjorde det för min skull och jag är så tacksam!

Hade planerat för en kanonhelg i Piteå i juli! Päivi kom från Finland med Treo bland annat, Harriet och Barbro hade anmält Tea och Chessy. Vi anmälde Liza och Ella. Vilket innebar att Snobben!!! skulle få sin första avelsgrupp och vilken avelsgrupp sen! Vi fick även vår första uppfödargrupp på länge. Vilken dag – tänkte jag. Men så blev det inte. Hade inte varit hemma från sjukhuset många dagar och orkade inte ens vara uppe. Så allt blev inställt.

Men de tre från oss som var där skötte sig med den äran. Treo är svårslagen – inte bara för att han är så snygg utan även för att Päivi alltid håller honom i superkondition! Han blev BIR med CACIB. Han är kvalificerad för C.I.B! Tea fick än en gång Ck och placerade sig som trea bästa tik. Chessy – ja den lilla gumman får vg för sitt busiga uppförande, tyvärr.

BIM blev Molly, ett barnbarn till Lobeiro´s It´s Showtime som fick sitt sista Cert för SE CH – Grattis Anette och Molly!

 PRESSTOPP! Treo har nu erhållit sin internationella titel C.I.B!!!

Sindy, Chessys syster, som bor i Tjeck Rep tillsammans med Zita och har vunnit så många Cert, bästa tik och CACIB!

Vilken reklam för vår uppfödning! Vi är så glada och stolta över detta.

Augusti


September


1-2 oktober Sindy - Xciting News For O S S var  på utställning i Tulin i helgen. Resultatet:  Middle European Winner, CACA CACIB och BOS.
söndag: Bundessieger, CACA  CACIB BOB.  Så stolt över henne och naturligtvis över Zita Havrankova som äger henne.

OktoberSå var Sundsvalls-utställningen över. Väldigt besviken på bedömningen. MEN jätteglad över hur trevligt vi hade. Vi var ett helt gäng som sågs och alla hade en gemensam nämnare: Vi är Lobeiro´s-fans!

Susann och Jonas Svensson kom ända från Österbybruk för att träffas! OJ så länge sedan det var och så trevligt att ses igen. Tack och lov att det finns olika medel att hålla kontakten med. De var där och fick se barn – barnbarn och barnbarnsbarn efter deras underbara Tiina!

Harriet och Göran ställde ut lilla Tea som endast är ett och ett halvt år men har redan fått flera Ck. Harriet har haft norfolk från oss ända sedan 1989! Så skoj att ni gillar utställningar som vi gör!

Astrid och Sune kom med Bosse – Ellas bror – som Bill visade då Sune hade så ont i sin höft. Bosse visade sig så fint och ingen – jag säger ingen – kan fatta att han inte fick Ck. Men som jag startade med så var vi väldigt besvikna.

Familjen har flyttat söderut så tyvärr ses vi också väldigt sällan.

Kirsi och Ola Söderback – som nu går i väntans tider på en ny norfolk som vi verkligen hoppas att vi kan ordna.

SÅ trevligt att få krama er alla! Hoppas nu att ni alla laddar för nästa år för NU är vi på gång igen. Även om jag är väldigt slut i dag. Men det blir ju bara bättre och bättre.

Det var underbart att kunna visa en hund hela vägen – flera år sedan sist. Så det är inte BARA skit med att operera sig flera gånger :) Ella är dessutom väldigt lättsam att visa – det var en underbar känsla. Har längtat så länge.

Tyvärr så ska jag väl – i ärlighetens namn – skriva hur det gick också även om det tar emot :) Bosse exc 2 chkk, Tea exc 2 ukk, Ella exc 3 chkk och allas vår showapa – Zota – fick VG chkk men faktiskt superkritik på temperamentet …....

DESSUTOM fick vi kramas med så många av våra vänner som INTE har norfolkterrier! Så skoj att ses på min enda utställning i år. Nästa år hoppas jag att ni ska bli less :) att se oss.

Tack Jonas för bilderna!

November
 
December

Så har Päivi, Treo och några av hans kompisar varit i Riga, Lettland, på utställning.

Treo erhöll nu sin lettiska championtitel! Grattis och tack Päivi än en gång för
att du tar så väl hand om honom och alltid har honom i utställningskondition!

Vi vill hjälpa Anette Isaksson att hitta ett hem till denna lilla kille!


Thundersnest´s Muminpappan
Han är född 2016-10-07
e C.I.B FINCH SECH NOCH ESTCH LVCH JWW -14, NORDW -14 TLNW -15
Lobeiro´s When I Am Sixtifour
u Thundersnest´s Listen To Your Heart
Uppfödare Anette Isaksson, Thundersnest´s kennel, Överkalix
mobil: 0727157885 e-mail: bruksarn.ai@qmail.com

© Lobeiro´s Kennel